x
Hemen Üye Ol, FIRSATLARI KAÇIRMA!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol

Sublimasyon 2 li Kupa Presi AP1821

Ürünün fiyatını görmek için bayi girişi yapınız

Sublimasyon 2 li Kupa Presi AP1821

Sublimasyon 2 li Kupa Presi AP1821 ile isterseniz tek tek süblimasyon veya lazer transfer kupa baskısı yapabileceğiniz gibi dilerseniz aynı anda iki kupaya baskı yapıp,

adetli baskı işlerinde zaman ve paradan tasarruf ederek büyük bir rekabet avantajı elde edebileceğiniz harika bir kupa baskı makinasıdır.

Geliştirilmiş pad yapısı sayesinde kolayca mükemmel baskı sonuçları alabileceğiniz bu kupa baskı makinası ile işinizi büyüteceksiniz.

Genel Özellikler:

* Uzun ömürlü metal gövde  

* İster tek, ister iki kupa koyarak baskı imkanı 

* Kupa baskısı yapmak artık çok kolay! Bu harika ürünle birbirinden güzel kupalara istediğiniz baskıyı yapabilir, harika sonuçlar elde edebilirsiniz!  

* İki kupayı aynı anda basarken, bunları ayrı ayrı panelden kontrol edebilirsiniz. 

* Seramik, metal ve cam kupalara sıcak transfer baskı uygulamasında kullanılır. 

* Hem lazer baskı hemde sublimasyon sistemi ile uyumludur. 

* Silika jel ısı koruyucusu yüksek ısıya dayanıklıdır. 

* Otomatik zamanlayıcı. Makine ayarlanan ısıya ulaştığında zamanlayıcı otomatik olarak süreyi başlatır. 

* Basınç ayarlaması yapmak çok kolaydır.

* Makinenin ön ısınma süresi 2-4 dakika arasındadır. ( 20 °C lik oda ısısında)  

* Isı hata payı 1 °C civarındadır.

Teknik Özellikler:

* Voltaj : 220 V , 50-60 Hz
* Güç: 350 w + 350 W
* Ağırlık: 8  kg
* Maksimum ısı: 0 °C  -999 °C
* Zaman ayarı: 0-250 saniye 
* Gerekli ısı için bekleme süresi: (180 °C ) 3 dakika
* Transfer baskı süresi: 2- 3 dakika 
* Kullanılabilir bardak çapı: 9-11 cm

SÜBLİMASYON KUPA BARDAK BASKISI NASIL YAPILIR?

1-   GRAFİĞİN HAZIRLANMASI

          Öncelikle baskı yapacağınız ürün üzerinden baskı alanını ölçerek baskı ebadınızı belirleyiniz. Daha sonra seçtiğiniz görseli CorelDraw veya tercihen Photoshop üzerinden baskı alanına uygun olarak ebatlandırınız. Sitemiz www.sanalbayim.com da birçok ürün için hazır baskı şablonu ve hatta bir kısmında hazır grafikler bile olduğunu sizlere işinizi kolaylaştırmak adına hatırlatmak isteriz Daha sonra görsel ile alakalı renk, kontrast veya metin düzenlemelerini uygulayıp görseli yazıcıdan baskı almaya uygun hale getiriniz. Bu aşamada biz çalışmalarınızda mümkün olduğunca Photoshop yazılımını tercih etmenizi öneririz. Bunun sebebi Photoshop yazılımının CorelDraw’a göre çok daha iyi bir renk yönetim yazılımı olması ve yazıcıdan çıktılarının daha doğru olarak gelmesinden kaynaklanmaktadır. Eğer CorelDraw yazılımı kullanıyor ve renk kalitesinde sorun yaşıyorsanız, çalışmanızı hazırladıktan sonra görseli JPEG olarak kaydedip doğrudan Windows üzerinden yazdırmayı da deneyebilirsiniz.

                                    

2-   SÜBLİMASYON YAZICIDAN ÇIKTI ALINMASI

        Baskıya hazır hale getirdiğiniz görseli basmadan önce yazıcıdan bazı ayarları kontrol edelim. Öncelikle cam ve kristal ürünler dışında hemen hemen her görsel baskı öncesi ters çevrilmeli yada yazıcıdan mirror (ayna) modunda baskı alınmalıdır. Baskı kalitesindeki önemli bir etkende kullanılan görselin çözünürlüğüdür. Çözünürlük mutlaka baskı ebatını destekleyecek büyüklükte olmalıdır. Kağıt şeçeneğini kullandığınız kağıt türüne göre Epson Matte veya Photo Quality İnkjet Paper olarak belirleyip Standart baskı kalitesinde baskınızı yapabilirsiniz. Yazıcıya kağıdın yerleştirilmesi esnasında baskı yönüne de dikkat edilmelidir. Örneğin Subli-T sert zemin kağıdın baskı yüzü parlak beyaz arkası ise sarımtırak renkte iken, Subli-T tekstil transfer kağıdının arkası ise pembe renktedir. Baskı kağıdın ters tarafına yapılırsa transfer gerçekleşmez ve yetersiz bir baskı oluşur. Bunun sebebi süblimasyon transfer kağıtlarının bir yüzeyinde transfer baskı için özel bir kaplamaya sahip olmalarıdır. Eğer yazıcıdan günün ilk baskısı alınacaksa bakım menüsü altında bulunan püskürtme denetimi işlemini yapmanızı öneririz. Aynı işlem adetli baskıdan önce de yapılmalıdır. Alınan çıktı baskı yapılacak ürün boyuna uygun olarak makas ya da falçata ile kesilerek hazır hale getirilir.

                                    

3-   İKİLİ KUPA PRESİNİN BASKI İÇİN AYARLANMASI VE BASKI

         Tüm süblimasyon baskılarda yapılması gerektiği üzere kupa bardak baskısı işleminde de öncelikle baskı yapacağınız makine üzerinde baskı yapacağınız kupayı, makine henüz soğukken kupa pedine takarak makinanın ayar vidası vasıtasıyla kupa ebatına göre düzgün bir basınç ayarı yapılmalıdır. Eğer bu işlem ısıtılmış bir makinede yapılmaya çalışılırsa baskı bozulabilir veya zaten sıcak olan kupa pad yaralanmalara sebep verebilir. Düzgün basınç ayarı yapılmayan bir kupa baskı makinasında transfer sonucu tamamen silik veya bir bölümünde hiç gerçekleşmeyebilir.

          Basınç ayarından sonra makinanın sırt kısmında kalan güç düğmesini açınız. Makinanın ön tarafında bulunan LCD ekran aydınlanır ve makine ayar konumuna hazır halde beklemeye başlar. Ekranın üzerinde bulunan yeşil renkli mod tuşuna bir kez basıldığında sağ pad için hedef ısı yanıp sönmeye başlar dilerseniz bu pozisyonda sağdaki ‘–’ tuşu ile ısıyı düşürebilir veya soldaki ‘+’ tuşu ile artırabilirsiniz. Yeşil mod tuşuna bir kez daha basınca yine sağ taraftaki pad için saniye cinsinden baskı süresi yanıp sönmeye başlar. Yine sağ ve solda bulunan tuşlarla süreyi artırıp eksilterek ayar yapabilirsiniz. Yeşil mod tuşuna üçüncü basışta bu sefer soldaki pad için ısı dördüncü basışta ise soldaki pad için süre ayarına girilir. Aynı sistemde ‘+’ ve ‘–’ tuşları ile değerler yönetilerek ayar yapılır. Üzerinde alev ikonu bulunan tuşlardan altında ‘right’ yazana basılarak sağ pad,‘left’ yazana basılarak sol pad ısıtmaya geçirilebilir. Her ikisi de birbirinden bağımsız çalışma özelliğine sahip olduklarından dilerseniz bir veya aynı anda farklı ayarlarda iki kupaya baskı yapabilirsiniz. Bu makinada geri sayım işlemini başlatmak için üzerinde kum saati ikonu bulunan mavi renkli tuşlara basmak gereklidir. Hangi pad açıksa onun tarafında bulunan mavi tuşa basılarak alarm devreye alınır. Burada dikkate alınacak en önemli noktalardan biri presin ısı değeri hedef ısının altında ise alarm devreye girmeyecektir. Bu iki şekilde olur; ilki siz yeterince ısınmamış bir prese baskı için kupa koyarsanız alarm devreye girmez diğeri ise hedef ısıya ulaşmış olsa bile kupayı ilk koyduğunuz anda kupanın soğukluğu sebebiyle ısıda bir düşme gerçekleşir bu durumda da alarm devreye girmez. Bunun en basit çözümü hedef ısıya ulaşmış preste kupayı içine koymadan önce alarm süresinin ‘timing’ tuşuna basarak devreye alınmasından sonra kupanın baskı padi yuvasına konulmasıdır.

   Kupa, pres içine yerleştirilirken kağıdın kıvrılmamasına dikkat edilmelidir. Kupa pad içinde dengeyi sağlayacak konumda ve padin yaklaşık orta bölümünde durmalıdır. Kupanın sapı ise pres kolunun baskı yarattığı tarafa ya da padin diğer sabit ucuna yakın olmamalı yine ortalanmış bir pozisyonda bırakılmalıdır. Aksi takdirde kupanın sapı kenar kısma çarparak kırılır.

  Alarm süresi sonunda baskısı yapılan kupa çok sıcak olduğu unutulmadan dikkatlice presten çıkarılır. Kupa’nın üzerindeki kağıt keskin uçlu bir malzeme kullanmadan kupadan hemen sökülerek uzaklaştırılmalıdır.

  Süblimasyon baskı yapılmış kupa bardağımız artık kullanıma hazır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.