x
Hemen Üye Ol, FIRSATLARI KAÇIRMA!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Süblimasyon Kupa Bardağa Beşli Pres ile Nasıl Baskı Yapılır?
23.03.2020

Süblimasyon Kupa Bardağa Beşli Pres ile Nasıl Baskı Yapılır?

MP1505*5 KUPA BASKI MAKİNASI TEKNİK ÖZELLİKLER

MODEL

Digitronix MP1505*5

ÜRÜN TÜRÜ

Beşli Kupa Bardak Baskı Presi

GÜÇ

5 x 300W

ISI(MAX)

400 °C 

SÜRE(MAX)

0-999 sn

ISI PAD

5 x 11oz kupa pedi (standart)

AĞIRLIK (Brüt/Net)

31 kg / 26 kg

KOLİ EBAT

88 x 43 x 33 cm

MAKİNA EBAT

81 x 33 x 29 cm

VOLTAJ

220V

GÖSTERGE

5 x Renkli dijital LCD ekran

RENK

Kırmızı - Siyah


 

        DİGİTRONİX MP150*5 KUPA BARDAK MAKİNASI ŞEMASI

 

     Alttaki şemada Digitronix MP150*5 kupa bardak baskı makinasının temel parçalarını ve bu parçaların yerlerini görebilirsiniz. Bu alanı dikkatlice incelemeniz bir sonraki adım olarak hemen aşağıda makinanın ayarlanması bölümünde sizi büyük kolaylık sağlayacaktır.





DİGİTRONİX MP150*5 KUPA BASKI MAKİNASI NASIL AYARLANIR?

                             

    ÇALIŞTIRMA

   MP150*5 kupa presinizin güç kablosunu güç kaynağından enerji almayan topraklı bir elektrik prizi vasıtasıyla doğrudan şehir elektriğine bağlayınız. Cihazınızın LCD ekranlarının yanında bulunan kırmızı düğmeyi yani güç anahtarını açık konuma getiriniz. Bu durumda kırmızı düğme içindeki pilot ışık yanmaya başlar ve makine dijital göstergesinde yani kontrol paneli ilk yüklemesini yapar. Bu işlem yaklaşık 10 saniye süre alır. Cihazın renkli dijital panelinde iki gösterge vardır. Açılış sonrası ilk gösterge cihazın maksimum ısısı olan 400°C’i gösterir. Alt göstergede ise ‘0’ görüntülenir. Bir sonraki adımda cihaz üst göstergede o an bulunduğu ısıyı gösterir, alt gösterge ise cihazın önceden belirlenmiş olduğunuz hedef ısısını gösterir. Baskı yapabilmek için üst gösterge ısısının alttaki hedef ısıya erişmesi gereklidir.

 

    ISI VE SÜRE AYARI

   Çalıştırma bölümünde anlatılan işlemler tamamlanınca cihazınız artık ısı ve alarm süresi ayarları yapılabilir hale gelmiştir. Isı ve alarm süresi ayarı yapacağınız kontrol paneli iki dijital gösterge ve üç tuştan oluşur. 


Ayarlama işlemi ise son derece basit ve kısa süren bir işlemdir. Kontrol panelinde mavi renkli SET tuşuna bir kez basıldığında üst dijital gösterge “SH” yani ısı ayarı konumu, alt göstergede ise önceden belirlenmiş hedef ısısı görüntülenir. Set tuşu sağında kalan turuncu renkli “aşağı ve yukarı ” yönlü tuşlar vasıtasıyla; yön tuşu ile ısı düşürülür, yön
tuşu ile ısı yükseltilir. Uygun ısı derecesine ulaşınca set tuşuna basılır.

 


      Mavi renkli SET tuşuna bir kez daha basıldığında üst dijital göstergede “ST” görüntülenir. Bu konumda iken alarm süresi ayarını yapabilirsiniz. Alt gösterge daha önceden belirlenmiş süreyi saniye cinsinden göstermektedir. Yine turuncu renkli aşağı ve yukarı yön tuşları ile istenilen transfer süresi ayarlanır.





     Mavi renkli SET tuşuna bir kez daha basıldığında bu bilgiler cihazın hafızasına kaydedilir ve her iki dijital gösterge başlangıç pozisyonuna geri döner. Bu durumda cihaz yine üst göstergede o anki ısıyı ve alt göstergede hafızaya kaydettiğiniz hedef ısı görüntülenir.

     BASINÇ AYARI

    Kupa bardak baskı pedinin içerisine yerleştirilirken öncelikle kağıdın kıvrılmamasına dikkat edilmelidir. Kupa bardak makinaya yerleştirilirken basınç ayarı basınç ayar vidası çevrilerek yapılır. İleriye doğru çevirdiğinizde kupa üzerinde kolu kapattığınızda basınç yükselirken tersi yönde yani vidayı kendinize doğru çevirirseniz kol kapatıldığında kupa üzerindeki basınç düşer. Kupa pedinin ortasında makinanın tabanına vidalı duran beyaz plastik aparat ile kupanın ısıtıcı ped içindeki yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Kupa bardak bu ayarda yukarı veya aşağı yönde pedin kenarlarına çok yakın konumlandırılmamalıdır. Kupa pedi içinde dengeyi sağlayacak konumda ve pedin yaklaşık orta bölümünde durmalıdır. Kupanın sapı ise pres kolunun baskı yarattığı tarafa ya da pedin diğer sabit ucuna yakın olmamalı yine ortalanmış bir pozisyonda bırakılmalıdır. Aksi takdirde sıkıştırma esnasında kupanın sapı kenar metal kısma çarparak kırılabilir. Düzgün basınç ayarı yapılmayan bir kupa baskı makinasında transfer sonucu tamamen silik veya bir bölümünde hiç gerçekleşmeyebilir.

    ALARM AYARI

   Alarm süresi yani ayarlanan transfer baskı süresi için makina geri sayım yapar. Bu geri sayım sayacı manuel olarak alarm anahtarına bir kez basılarak devreye alınır böylece transfer süresi başlatılmış olur.  Transfer süresi sonunda alarm sesli olarak uyarı verir. Bu durumda bir kez daha basarak alarm devreden çıkarılır.

 

  MP150*5 İLE SÜBLİMASYON KUPA BARDAK BASKISI NASIL YAPILIR?

     GRAFİĞİN HAZIRLANMASI

     Öncelikle baskı yapacağınız ürün üzerinden baskı alanını ölçerek baskı ebadınızı belirleyiniz. Daha sonra seçtiğiniz görseli CorelDraw veya tercihen Photoshop üzerinden baskı alanına uygun olarak ebatlandırınız. Sitemiz www.sanalbayim.com da birçok ürün için hazır baskı şablonu ve hatta bir kısmında hazır grafikler bile olduğunu sizlere işinizi kolaylaştırmak adına hatırlatmak isteriz Daha sonra görsel ile alakalı renk, kontrast veya metin düzenlemelerini uygulayıp görseli yazıcıdan baskı almaya uygun hale getiriniz. Bu aşamada biz çalışmalarınızda mümkün olduğunca Photoshop yazılımını tercih etmenizi öneririz. Bunun sebebi Photoshop yazılımının CorelDraw’a göre çok daha iyi bir renk yönetim yazılımı olması ve yazıcıdan çıktılarının daha doğru olarak gelmesinden kaynaklanmaktadır. Eğer CorelDraw yazılımı kullanıyor ve renk kalitesinde sorun yaşıyorsanız, çalışmanızı hazırladıktan sonra görseli JPEG olarak kaydedip doğrudan Windows üzerinden yazdırmayı da deneyebilirsiniz.

      SÜBLİMASYON YAZICIDAN ÇIKTI ALINMASI

      Baskıya hazır hale getirdiğiniz görseli basmadan önce yazıcıdan bazı ayarları kontrol edelim. Öncelikle cam ve kristal ürünler dışında hemen hemen her görsel baskı öncesi ters çevrilmeli ya da yazıcıdan mirror (ayna) modunda baskı alınmalıdır. Baskı kalitesindeki önemli bir etkende kullanılan görselin çözünürlüğüdür. Çözünürlük mutlaka baskı ebatını destekleyecek büyüklükte olmalıdır. Kağıt şeçeneğini kullandığınız kağıt türüne göre Epson Matte veya Photo Quality İnkjet Paper olarak belirleyip Standart baskı kalitesinde baskınızı yapabilirsiniz. Yazıcıya kağıdın yerleştirilmesi esnasında baskı yönüne de dikkat edilmelidir. Örneğin Subli-T sert zemin kağıdın baskı yüzü parlak beyaz arkası ise sarımtırak renkte iken, Subli-T tekstil transfer kağıdının arkası ise pembe renktedir. Baskı kağıdın ters tarafına yapılırsa transfer gerçekleşmez ve yetersiz bir baskı oluşur. Bunun sebebi süblimasyon transfer kağıtlarının bir yüzeyinde transfer baskı için özel bir kaplamaya sahip olmalarıdır. Eğer yazıcıdan günün ilk baskısı alınacaksa bakım menüsü altında bulunan püskürtme denetimi işlemini yapmanızı öneririz. Aynı işlem adetli baskıdan önce de yapılmalıdır. Alınan çıktı baskı yapılacak ürün boyuna uygun olarak makas ya da falçata ile kesilerek hazır hale getirilir.

                              

MP150*5 KUPA PRESİ İLE SÜBLİMASYON KUPA BARDAK BASKISI

         Tüm süblimasyon baskılarda yapılması gerektiği üzere kupa bardak baskısı işleminde de öncelikle baskı yapacağınız makine üzerinde baskı yapacağınız kupayı, makine henüz soğukken kupa pedine takarak makinanın ayar vidası vasıtasıyla kupa ebatına göre düzgün bir basınç ayarı yapılmalıdır. Eğer bu işlem ısıtılmış bir makinede yapılmaya çalışılırsa baskı bozulabilir veya zaten sıcak olan kupa pad yaralanmalara sebep verebilir.        

      Basınç ayarından sonra kullanacağınız yuvanın alt kısmında kalan güç düğmesini açınız. Makinanın ön tarafında bulunan LCD ekran aydınlanır ve makine ayar konumuna hazır halde beklemeye başlar. Mavi renkli SET tuşuna ve turuncu renkli aşağı ve yukarı yön tuşları ile istenilen transfer süresi ve ısı yukarıdaki bölümde anlatıldığı şekilde ayarlanır. Ardından kupa bardak prese yerleştirilir ve kol kapatılıp baskı işleminin alarma süresi alarm anahtarına basılarak başlatılır.

 


     Transfer süresi sonunda cihaz sesli olarak uyarı verir. Tekrar alarm anahtarına basılarak alarmı kapatabilirsiniz. Baskı kolunu açıp baskı yapılan kupanın çok sıcak olduğu unutulmadan kupa bardak dikkatlice presten çıkarılır. Kupa’nın üzerindeki kağıt keskin uçlu bir malzeme kullanmadan kupadan hemen sökülerek uzaklaştırılmalıdır.

  Süblimasyon baskı yapılmış kupa bardağımız artık kullanıma hazır.



     KULLANIM ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;

  • Cihazınızı çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği şekilde konumlandırın,
  • Cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda ısıtıcı açık konumunda tutmayın,
  • Cihazınızı kullanmadığınız süreler içinde kapalı ve fişi çekik konumda bekletiniz,
  • Cihazınız yüksek derecede ısı üretmektedir. Yangın tehlikesini göz önünde tutarak cihazınızı konumlandırınız,
  • Cihazınızın elektrik aksamlı bölümüne müdahale bulunmayınız,
  • Cihazınızın kapağını açarak müdahalede bulunmayınız,
  • Cihaz iç mekan kullanımına yönelik hazırlanmıştır, sıvı ile temas ettirilmemelidir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.